دانشکده تغذیه و علوم غذایی
نقش تغذیه و رژیم غذایی در شکل گیری و تغییر میکروبیوم روده
نقش تغذیه و رژیم غذایی در شکل گیری و تغییر میکروبیوم روده
نظر به نقش تغذیه در شکل گیری و تغییر تعداد، ترکیب و تنوع میکروبیوم روده و نیز نقش بالقوهی عدم تعادل میکروبیوم در سبب شناسی بسیاری از بیماری ها، از جمله بیماری های متابولیک (اضافه وزن و چاقی، سندروم متابولیک، دیابت نوع 2، کبد چرب غیرالکلی)، بیماری های روانی/رفتاری (پارکینسون، آلزایمر، اوتیسم و اسکیزوفرنی)، بیماری های روده (کولیت اولسراتیو و بیماری کرون، سندروم روده تحریک پذیر، سرطان و سلیاک)، انواع بیماری های خودایمنی، آسم، آلرژی، اگزما و ... رعایت توصیه های غذایی زیر پیشنهاد می گردد:
1- تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی و تداوم تغذیهی شیرخوار با شیر مادر تا 2 سالگی (در صورت امکان) به دلیل اهمیت محتوی الیگوساکاریدی آن در تغذیه و رشد بیشتر باکتری های سلامت بخش کولون (بیفیدوباکتریوم)؛ لازم به ذکر است که تلاش برای افزودن ترکیبات الیگوساکاریدی و نیز نزدیک کردن ترکیب پروتئین و محتوی فسفات شیر خشک به شیر مادر یا مکملیاری آن با بیفیدوباکتریوم، همگی در جهت افزایش جمعیت این باکتری های مفید و ارتقاء ایمنی این نوزادان انجام گرفته است.
2- محدود کردن انرژی دریافتی
3- توجه به دریافت چربی رژیم غذایی
4- محدود کردن مصرف گوشت قرمز (تا حد امکان)
5- توجه به دریافت کافی فیبر غذایی (عمدتا به فرم نشاسته مقاوم یا پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای (گلیکان ها))
6- استفاده از محصولات غذایی عملگرا حاوی ترکیبات پروبیوتیک (میکروارگانیسم هایی مفید جهت جایگزین کردن اجزاء میکروبی سلامت بخش در میزبان)، پره بیوتیک (اجزای غذایی جهت تکثیر پروبیوتیک ها، برای به حداکثر رساندن تغییرات پایدار در میکروبیوم انسانی)، و سین بیوتیک (ترکیب همزمان پروبیوتیک و پره بیوتیک)./ف نوروزی فرد
" سیده مریم عبداله زاده" دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید